Heart to Heart Soul to Soul 

The Way of The Shaman

The One who sees in the dark or 

The One who Knows
            
                    Evenki Shamanka

Wat betekent Sjamanisme voor mij? 

Heel mijn leven ben ik spiritueel verweven met het Sjamanisme en dat komt door mijn Indische roots. Van kleins af aan had ik een diepe connectie met mijn overleden grootvader. Zijn Spirit begeleidde  en beschermde mij in mijn droomreizen. Ik voelde mij al heel lang als een licht in de duisternis voor diegenen die verdwaald waren in de andere wereld. Niet allemaal waren ze vriendelijk en soms kwamen ze zo dichtbij dat ik er wel eens angst voor voelde, want het kan overweldigende ervaring zijn.  Als dit gebeurde dan werd ik beschermd door mijn grootvader. Mijn angst zorgde ervoor dat ik mij vaak afsloot voor mijn gave, maar juist deze eigenschap houdt mij scherp als ik een trancereis maak. Ik duik dus niet zomaar ergens in, als iets niet goed voelt en dan doe ik het niet. Natuurlijk waren er ook mooie momenten wanneer ik de verloren zielen de juiste weg wees naar het Licht, ik voelde de rust en stilte in hun ziel komen.  
Ik heb ook mensen geholpen in deze aardse wereld met hun verdriet en pijn, door hun contact te laten maken met hun overleden dierbaren. Van beide kanten voelde ik de rust in hun opkomen. Ik voel mij een Soulhealer op zowel aards als sjamanistisch vlak. Ik ben geen medium want zo voel ik mij niet. 

Toen ik mij zeer bewust werd van mijn gave ben ik mij de laatste jaren pas echt gaan verdiepen in het Sjamanisme en dan vooral de rituelen die sjamanen praktiseren. En heb ontdekt dat ik mij met zowel de Siberische als het Amerikaans-Indiaanse Sjamanisme zeer voel verbonden en dat komt misschien doordat iedere sjamaan praktiseert op zijn of haar eigen manier. Ik kan dus niet zeggen dat ik tot een bepaald Sjamanisme behoor, ik doe het op mijn eigen manier. Ik voel dus aan wat degene die hulp zoekt nu juist nodig heeft en waar hij of zij behoefte aan heeft. 
Mijn grote voorbeelden op het gebied van Sjamanisme zijn Ahamkara, Sandra Ingerman, Roel Crabbe, Alberto Villoldo en natuurlijk niet vergeten Kiesha Rae Crowther “Little Grandmother”. 

Go where the magic is

De overeenkomsten van de diverse sjamanistische culturen zijn wel ongeveer hetzelfde. We verbinden ons allebei met de elementen van de natuur, de 4 Big Spirits en al wat daarin leeft. Alles heeft zijn eigen energie die wij als mens nodig hebben, want ook wij bestaan uit alle elementen vloeistof, vaste stof, wat lucht en energie. De één kan niet zonder het ander. Als er ergens een blokkade gaat ontstaan dan merken wij het meestal pas te laat, wij zijn dan uit balans.

En juist met behulp van rituelen en ceremonies ga ik je weer in verbinding brengen met al deze elementen en Spirits om de balans te vinden. Jouw levensenergie weer volop te laten stromen in je lichaam, harmonie en liefde voor jezelf, anderen en alles wat om je heen leeft te hervinden. Beleef deze ervaring als magie, voel het als magie en laat het tot je komen als magie. ♥️

Elements & Spirits

Air staat voor intellect en leven vanuit je hoofd. Lucht brengen we in verband met adem, lichtheid, wind en storm. In onze dromen vliegen we door de lucht en zo staat lucht voor visioenen. 
Lucht is de beweging zelf, het lichaam van de wind. Hij wekt spontaniteit, openheid, creativiteit, vrijheid en de energie is naar bovengericht. 

Fire staat voor intuïtie, transformatie en actieve kracht. Maar vuur werkt ook zuiverend en scheppend, er ontstaan nieuwe levensruimtes. Vuur is een groeiende energie en betekent emotioneel leven. 

Earth Alles komt van moeder Aarde, zij voedt ons. Zij is werkelijkheid en bestendig. Aarde staat voor vreugde, angsten, rust, harmonie en innerlijke vrede. In tegenstelling tot water ligt de nadruk op de krachten van evenwicht, de energie is naar beneden gericht. 

Water  staat voor leven en is vrouwelijk, beweeglijk, zacht en sensitief. Het symboliseert de kracht van het onbewuste; als vrouwelijk element representeert het gevoelens, emoties, geloof, vertrouwen en spiritualiteit. Water vindt altijd zijn weg in het leven. 

The Four Big Spirits of Altai Shamanism

Erlik  “Spirit of Transformation” is een Spirit verbonden met wat er diep in de aarde leeft, het seizoen van de herfst en het geheugen van het verleden. Door met Erlik te werken leer je om het verleden los te laten, hoe je jezelf kan zuiveren van zware energie en gehechtheden en hoe je verandering in je leven kan brengen. Het geschenk van Erlik is levenservaring, wijsheden en kennis die ons verbinden met onze vorige levens en met onze voorouders. 

Umai  “Spirit of Mother Earth” is de Spirit van Moeder Aarde, haar seizoen is de zomer en staat voor alles wat op haar groeit en leeft. Zij is schoonheid, liefde, dankbaarheid, harmonie, genezing, veiligheid en bescherming. Haar geschenk is dat je in je persoonlijke kracht komt te staan. Zij is de creatie van de Wereld en beschermt alle wezens die er op leven. 

Ulgen  “Spirit of the Sky” is de Spirit van de lucht en de toekomst, zij is het seizoen van de lente. De energie van inspiratie,  iets nieuws naar deze wereld brengen, vertrouwen hebben, intuïtie volgen, in de flow zijn, geluk hebben en verhoging van de energietrilling doordat jij je eigen pad volgt. De Eagle Spirit is verbonden met Ulgen, het gevoel van vrijheid en het groter geheel kunnen zien. Vertrouwen en intuïtie gebruiken om de stroom te voelen, te volgen en in de stroom te blijven. Spread your Wings and Fly, make your dreams come true. 

Tengri  “Spirit of the Universe of Night Sky”  de hoogste vibraties die er zijn, het universele licht. Het seizoen van de winter, de energie van stilte en mediteren, hoger spiritueel bewustzijn, in het tijdloze zijn, het voelen van rust en kalmte in deze oceaan van vrede. Je bent je bewust van je persoonlijke talenten en gaven. It changes your Life

The Four Winds

Elke windrichting kent zijn eigen specifieke wind en is verbonden met een Spirit. De 4 winden zijn bijzondere machtige krachten met een spiritueel karakter die al het leven op aarde beïnvloeden. 

North De noordenwind brengt koele zuiverende lucht en bereidt ons voor op de lente. Vanuit deze richting ben je diep verbonden met je innerlijke zelf en vindt je stilte en wijsheid. Je kijkt naar wat er is en wat er niet is , van overgave en loslaten. De Spirit Erlik is verbonden met het Noorden.

East  De oostenwind is droog, in de winter ijskoud 

en zomers warm en droog. Het oosten staat symbool voor een nieuw begin, geboorte, nieuwe ideeën,  inspiratie en visioenen.
Zij  is verbonden met Tengri

South is een warme wind van de Middellandse zee, die ook af en toe woestijn zand uit de Sahara meeneemt. Je geniet volop van het leven, je passies en neemt verantwoordelijkheid voor je acties. Je hebt vertrouwen in jezelf en bent volledig in de Flow van het Leven. De Spirit Ulgen is verbonden met het Westen.

West hij voert een vochtige lucht aan van de Atlantische oceaan, een milde wind die de aarde voedt met regen. Het westen staat voor persoonlijke innerlijke kracht, heling en weten wie je werkelijk bent. Wat niet bij je hoort heb je losgelaten. Zij is verbonden met de Spirit Umai. 

Soul of a Shaman

My Passion is to share my love for Yoga and Dance, all my Experiences, Knowledge and Wisdom. Explore and get inspired to awaken in your Power and Soulsdestiny. Feeling the flow of Joy, Lovefulness and Gratitude for Life itself. 

Brigitte